Even voorstellen: Rutger Smit

Ik ben Rutger Smit, 18 jaar oud en ik studeer momenteel Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik versterk sinds een tijdje met veel plezier het team van de VVD Eemsdelta.


Mijn binding met de regio is groot: ik ben hier geboren en heb mijn hele leven hier gewoond. Ik doorliep de gehele middelbare school en basisschool in Appingedam en Delfzijl en daarnaast zat ik lange tijd bij de lokale voetbalvereniging: eerst bij Eemsboys en na de fusie met Neptunia bij NEC Delfzijl.

 

Al op jonge leeftijd was ik maatschappelijk actief: eerst als Jeugdbestuurder bij het waterschap Noorderzijlvest en vervolgens als een van de bestuurders bij de Jongerenadviesraad van de provincie Groningen.

 

Als jeugdbestuurder bij het waterschap Noorderzijlvest heb ik onder andere mede de openingshandelingen verricht voor het grote dijkversterkingsproject in onze regio, jongeren uitgelegd over het belang van een waterschap en het bestuur van advies voorzien. Elk waterschap heeft een jeugdbestuurder en op landelijk niveau was ik als vicevoorzitter van het landelijk jeugdbestuur betrokken bij grote evenementen en gesprekken met ministers en andere beleidsmakers.

 

Momenteel zit ik nog steeds bij de Jongerenadviesraad. Wij adviseren de Statenleden en Gedeputeerden over al het beleid wat jongeren aangaat. Daarbij moet u denken aan het openbaar vervoer, duurzaamheid, recreatie, en leefbaarheid. In het verleden heb ik bijvoorbeeld namens de Jongerenadviesraad ingesproken tijdens een Statenvergadering om over de leefbaarheid in onze provincie te spreken.

 

Ik zal mij de komende tijd in het bijzonder inzetten, samen met het gehele team van de VVD Eemsdelta, om onze regio nog leefbaarder te maken. Wij staan daarvoor altijd open voor suggesties, ook van jongeren. Je kunt ons mailen via info@eemsdelta.vvd.nl