'Kom met jouw ideeën'


 “We zijn benieuwd wat er beter kan in onze nieuwe gemeente Eemsdelta. Daarom staan we open voor ideeën van inwoners en ondernemers. Heb je een goed idee, neem contact met mij op.” Lijsttrekker Eduard Mulder van de VVD Eemsdelta stelt zich open op. Hij wil kansen in de regio benutten door onder andere mensen, verenigingen en organisaties met elkaar te verbinden. En dat kan alleen met hulp van de bewoners zelf.

 


Eduard Mulder: “Wij willen de ruimte geven aan ideeën van inwoners en ondernemers om de kansen te pakken in de nieuwe gemeente. We vinden dat jouw wijk en dorp aantrekkelijk moet zijn, en dat de Eemsdelta voorzieningen heeft die daarbij aansluiten. Dat betekent onder andere dat er voldoende werkgelegenheid moet zijn, er een gebalanceerd woningaanbod is en dat de jongeren zich kunnen ontwikkelen. Voorzieningen voor de zorg van onze bewoners en de duurzame ontwikkelingen in industrie en energie zijn ook grote thema’s, waar we op zullen inzetten.”

 


Lijsttrekker Eduard Mulder vindt het van belang dat inwoners van de regio de kansen, die er zijn, pakken en dat jongeren zien wat er allemaal te doen is in onze mooie regio. Mulder: “Er zijn volop kansen. Wij zijn een partij die daarvan uit gaat. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Daar hebben we ook oog voor. Maar bij mij is het glas wel half vol. Er worden nieuwe fabrieken gebouwd, er zijn volop woningbouwplannen, plattelandsontwikkeling krijgt veel aandacht, centrumontwikkelingen en toerisme zijn in volle gang, er is een nieuw scholenprogramma en de vernieuwing van het jeugdbeleid krijgt vorm. De zorg is daarentegen een aandachtspunt. We ontwikkelen nieuwe plannen, maar de zorgvraag neemt harder toe dan het aanbod. Dat vergt goede aandacht en voldoende middelen om dit te realiseren. De verandering van de verzorgingsstaat geeft kansen en uitdagingen, die wij met beide handen aanpakken, om voor onze bewoners een leefbare omgeving te creëren.”

 


De grootste kans zit volgens Eduard Mulder in nog meer samenwerken. “Samenwerken met de gemeente, met elkaar en in het verenigingsleven. Ik zet mij graag in voor het verbinden van alle genoemde kansen. Kansen voor de Eemsdelta en voor een leefbare omgeving voor alle inwoners.”

 


 

Trotse lijsttrekker

Eduard Mulder is er trots op om voor de verkiezingen op 18 november de VVD-kandidatenlijst als lijsttrekker te mogen aanvoeren. “Het is een mooie lijst met 26 betrokken personen, waarmee we ons gaan inzetten voor de nieuwe gemeente Eemsdelta. Het is een mix van vernieuwing met jongeren en behoud van ervaring in de lokale politiek.” De VVD in Appingedam, Delfzijl en Loppersum werkt al sinds 2014 samen als VVD Eemsdelta. “We waren toen al voorbereid op de nieuwe gemeente,” zegt Mulder. “Onze huidige fracties en kandidaten voor de komende verkiezingen zijn breed vertegenwoordigd in de nieuwe gemeente. We vertalen onze landelijke verbinding naar een lokaal betrokken VVD met al onze 26 kandidaten.”