VVD Eemsdelta wil duidelijkheid over verdubbeling N33


 De geplande verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam staat op losse schroeven: door de flink opgelopen kosten bij de aanpak van de ringweg in Groningen kunnen andere infrastructurele projecten in de provincie Groningen waarschijnlijk niet doorgaan.

 

‘’Als de N33 Midden niet wordt verdubbeld, dan zou dat een grote domper zijn voor onze regio. Dit moeten we absoluut voorkomen. Het mag niet zo zijn dat de bouwkundige problemen en de overschrijding van het budget van de Ringweg Zuid ten koste gaan van belangrijke projecten in de regio’’, aldus lijsttrekker Eduard Mulder van de VVD Eemsdelta.  

 

De verdubbeling van de N33 levert de nieuwe gemeente Eemsdelta een enorm economisch impuls op: de bereikbaarheid van ons gebied wordt verbeterd en bedrijven zullen zich hier eerder vestigen en uiteindelijk levert dat extra banen op’’, aldus lijsttrekker Eduard Mulder van de VVD Eemsdelta.

 

De VVD Eemsdelta wil daarom snel duidelijkheid of het project doorgaat en heeft ook al grotere plannen: het liefst ziet de VVD dat de brug in Appingedam wordt vervangen door een aquaduct. Dit bevordert de doorstroming, want de brug staat te vaak open. Daarnaast wil de lokale VVD dat de N33 wordt verdubbeld tot aan de Eemshaven. ‘’Dat is nog wel toekomstmuziek, eerst moeten we zorgen dat de N33 überhaupt wordt verdubbeld. Wij gaan als VVD Eemsdelta dit nogmaals aankaarten bij de provincie.

 

Facebook livesessie met Cora van Nieuwenhuizen en de lijsttrekker

‘’Daarnaast gaan wij binnenkort een facebook livesessie houden met de Minister van Infrastructuur, Cora van Nieuwenhuizen, om het te hebben over de verbetering van de infrastructuur in de nieuwe gemeente Eemsdelta’’, aldus Eduard Mulder. De facebook livesessie zal gehouden worden op 4 november van 19.30-20.00 uur en inwoners van de gemeente Eemsdelta kunnen dan vragen stellen aan Cora van Nieuwenhuizen en Eduard Mulder.