Eduard Mulder (VVD Eemsdelta) en minister Cora van Nieuwenhuizen beantwoorden vragen van inwoners


Afgelopen woensdag hielden de lijstrekker van VVD Eemsdelta, Eduard Mulder en Minister van Infrastructuur, Cora van Nieuwenhuizen (VVD) een facebook live sessie waarin inwoners vragen konden stellen aan het duo. Veel onderwerpen kwamen voorbij over de infrastructuur in de regio: bereikbaarheid van de dorpen, duurzame ontwikkelingen zoals de biokerosinefabriek in de haven van Delfzijl en het belang om de N33 te verdubbelen.

 

Een van de inbellers tijdens de live sessie was Frans Alting van Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE). Hij stipte nogmaals het belang aan om de N33 te verdubbelen en een aquaduct in Appingedam te plaatsen, want de brug staat te vaak open en dit belemmert de doorstroming. Daarnaast werd duidelijk dat het stikstofprobleem niet speelt bij de verdubbeling van de N33. De VVD Eemsdelta heeft eerder ook al aangegeven dat het snel duidelijkheid wil over de verdubbeling van de N33 en het plaatsen van een aquaduct. Van Nieuwenhuizen heeft begrip voor de vurige wens van SBE en de VVD Eemsdelta om de N33 te verdubbelen en hoopt dat er binnenkort duidelijkheid komt.

 

De minister was ook onder de indruk van alle duurzame ontwikkelingen in de regio. ‘’Het is prachtig om te zien dat de haven van Delfzijl een wereldprimeur heeft binnengesleept: de eerste biokerosinefabriek ter wereld. Die gaat kerosine leveren die maar liefst 85% duurzamer is dan normale kerosine. Het laat nog maar eens zien dat deze regio enorm veel kansen heeft en ook veel kansen pakt’’, aldus van Nieuwenhuizen.

 

Eduard Mulder kijkt tevreden terug naar de live sessie: ‘’er kwamen een heleboel interessante vragen voorbij over belangrijke thema’s. Bijvoorbeeld over de bereikbaarheid van de dorpen en de verdubbeling van de N33. De VVD heeft infrastructuur hoog in het vaandel staan en wil ook in de nieuwe gemeente Eemsdelta dat dit verbeterd gaat worden. Hier blijven wij ons voor inzetten’’, aldus de lijsttrekker van VVD Eemsdelta.