Betere infrastructuur levert extra banen op


“De geplande verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam is meer dan wenselijk om de economische ontwikkelingen in het gebied te kunnen blijven volgen. Onze regio met groeiende industrie en haven is de enige zonder een vierbaans ontsluiting. De verdubbeling van de N33 levert de nieuwe gemeente Eemsdelta een enorme economische impuls op: de bereikbaarheid van ons gebied wordt verbeterd en bedrijven zullen zich hier nog eerder vestigen en uiteindelijk levert dat extra banen op.” Dat zegt Eduard Mulder, lijsttrekker van de VVD Eemsdelta. Ook pleit hij voor het vervangen van de brug in Appingedam voor een aquaduct.

 “De ontwikkelingen in De Eemsdelta en de Eemshaven zijn minstens zo belangrijk als de ambities van de stad Groningen,” vindt Eduard Mulder. “Gelukkig zijn de procedures doorgezet om een definitief besluit te nemen over het tracé tussen Zuidbroek en Appingedam door het Rijk. De VVD Eemsdelta wil daarom snel duidelijkheid dat het project betaald kan worden.” In de toekomst moet de N33 dan zelfs nog verdubbeld worden tot aan de Eemshaven, vindt de VVD. Maar volgens Eduard Mulder is dat nu nog te vroeg. “Eerst moeten we zorgen dat de N33 überhaupt wordt verdubbeld. Maar dit soort projecten moeten wel op tijd op de agenda komen.”

 Een andere toekomstwens van de VVD is het vervangen van de brug in Appingedam door een aquaduct. Mulder: “Dit bevordert de doorstroming, want de brug staat vaak open.” Ook denkt de VVD aan de vergroting van de Zeesluis in Delfzijl. “Ook die moet onder de aandacht blijven,” stelt de lijsttrekker van de VVD.

 De lokale VVD wil dat het gebied tussen Appingedam en Delfzijl integraal wordt aangepakt. “De Farmsumerweg, de scholencampus en de Rijksweg N262 moeten gezamenlijk aangepakt en beoordeeld worden. Dat is van belang voor de totale bereikbaarheid van het gebied in combinatie met de bereikbaarheid van dorpen en een goed openbaar vervoer. Wij gaan als VVD Eemsdelta dit bespreken met de provincie Groningen en gaan binnenkort in gesprek met onze minister voor infrastructuur in Den Haag. De verbetering van de infrastructuur in de nieuwe gemeente Eemsdelta moet hoog op de agenda blijven’’, aldus Eduard Mulder.